perjantai 19. kesäkuuta 2009

Juhannusaatto

Moikka!

Meidän vasta,,,onko se vihta vai vasta? Olen Kainuulaisittain aina tottunut puhamaan vastasta, vaikka kun sanaa makustelee niin sehän tarkoittaa montaa asiaa ja on aika hassukin. :)

Meidän juhannusperinteisiin kuuluu ekaa kertaa kesässä kylpeminen uudella vastalla, laitettu juhannuskoivu portin pieleen vaikka koivuja kyllä kasvaa pihassa ja ympäristössä muutenkin, lippu salossa. Nää on sellaiset vakkarit. Syömiset vaihtelevat tilanteen mukaan. Mökillä tai vieraisilla ollaan oltu aika monena juhannuksena perätysten.
Tänään mennään miehen siskon mökille vaikka kutsu olisi ollut omalle siskollenikin ja mieli olisi tehnyt, kiitos Ape, mutta nyt näin.


Mieheni tekemässä meille vastaa. Penkki on se millä minä aina juon aamukahvejani ja neulon nauttien auringosta. :)

Taas tutkailen,,,,minkälaisia juhannusperinteitä löytyy omasta aattopäivästäsi? :)

Toistamiseen toivottelen juhannusta ja kaikkea hyvää!

Terkuin Tupuna!

16 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Hyvää Juhannusta!

Meidän Juhannus kuluu mökillä opiskeluaikaisten ystävien seurassa. Tässä juuri odotellaan vieraita saapuvaksi. Mukana on tänä vuonna kaksi uutta kissaa ja yksi vanha tuttu koira.

Omppumato kirjoitti...

Vastahan se toki on.

Jos on mahdollista, niin me mennään mökille juhannuksena ja sytytetään kokko ja grillaillaan ja saunotaan.
Tänä vuonna juhannus menee kotosalla ja meillä on vieraita. Grillataan ja herkutellaan.

Sini kirjoitti...

Juhannusta :). Meiltä ei löydy perinteitä tästä(kään) juhlapyhästä. Ollaan aina ennen oltu semmosissa työpaikoissa että kaikki pyhät menee töissä. Nyt vietän TOIVOTTAVASTI viimestä juhannustani töissä. Tietysti aina jos on ollu mahollista niin ollaan pyritty menemään mökille. Tänäänkin lähden, töitten jälkeen. Piti mennä vasta sunnuntaina kun huomenna on taas työpäivä mutta hittolainen, ajellaan eestaas ja tuhlataan bensaa ku kerran on mahollisuus olla siellä.

Irina kirjoitti...

Kyllä se yksi tärkeä asia juhannusaattona on saunaan meno vihta kainalossa! Ja toinen on iso kimppu luonnonkukkia pöydällä! Nyt juuri lähden viemään juhannuskukkia haudalle. Sekin juhannukseeni kuuluva asia!
Hyvää Juhannusta myös teille ja hyviä löylyjä vastan kanssa!

ape kirjoitti...

Tällä kertaa näin. Mutta meillä on kivaa yhdessä muulloinkin kuin juhannuksena.Joten pikaisiin näkemisiin!!! Kutsu pysyy kyllä voimassa:)! KIVAA JUHANNUSTA TEILLE RAKKAAT!

seijap kirjoitti...

Meillä on saunavihdat tehtynä. Paitsi mulle se on kyllä vasta. Muu perhe menee juhannussaunaan minä jätän jälleen väliin. Liian tiukoille menee ihon kanssa jos saunon.

Juhannuskoivut on oven pielissä. Lipputankoa meillä ei ole. Kansallispuvun pusero ja essu on silitetty ja vaatteet ovat siis valmiina, illan juhannusjuhlaan. Esiinnymme "4 couples yhtyeessä" seurakunnan juhlassa.

Siunattua ja hyvää juhannuksen aikaa sinullekin.


Yritin muuten jo aiemmin kommentoida, mutta ei tullut läpi.

Matleena kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinnekin!

Monesti ollaan juhannuksena mökillä ja saunotaan savusaunassa uudella vastalla, mutta tänä vuonna ollaan kotona. Juustokeitto on keitetty, ei vielä maisteltu. Illalla ulkoillaan ja paistetaan makkaraa laavulla, jos ei ala satamaan. Kylmää on, asteita vain 12.

leenuliini kirjoitti...

Lapsuuden juhannukseen kuului myös aina tuo vihta=)
Ihana paikka istuskella aamukahvilla ja kutoa.
Aurinkoista juhannusaikaa!

Pirena kirjoitti...

Kaik' on jäänt'. Eli Vasta on vasta, mutta kaikki lapsuuteni juhannustavat ovat jääneet. Ei enää juhannuskoivuja ovenpielissä, eikä tänävuonna lämmitetä aattosaunaakaan. Luonnonkukkia olisi voinut käydä poimimassa, mutta kun jatkuvasti sataa ja on kylmäkin, niin nekin jäi.
Olen vissiin eilisestä Pärnun tulomatkasta vielä väsyksissä ja tuo selkä reistaa. Ollaan vaan oman sakin kanssa kotosalla. Minä otan kiinni näitä viikon varren blogijuttuja ja kommentoin niin monelle kuin kerkiän.
Jotain häikkää kun ei suostu lähettämään kommenttia.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Mukavaa juhannusta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Vasta se on meilläkin enkä vihdan kanssa saunaan menisikään ;)

Meillä ei ole mykyään minkäänmoisia juhannusperinteitä; emme käy saunassa, minkäänmoisia kukkia ei ole, ohraryynirieskaakaan munavoin kanssa en ole tehnyt eikä edes missään käyty kokkoakaan katsomassa vaan ihan kotona isännän kanssa kahdestaan kyhjötettiin.

-merja-

sartsa kirjoitti...

Öiset juhannusterveiset!

Villa Lankala kirjoitti...

Vihta se on:) Vihta sana tarkoitti jossain päin suomea myös risua, jolla kurittomia lapsia uhkailtiin.

Juhannuksena saunotaan, syödään, poltetaan kokko, nostetaan lippu ja luonnonkukkia joka purnukkaan pihamaalle.

Hyvää juhannuspäivää sinne!

Lettu kirjoitti...

Leppoisaa Juhannusta :)

Anonyymi kirjoitti...

Nasu tuli Puhin vierelle.
"Puh", kuiskasi hän.
"No mitä?"
Ei mitään, sanoi Nasu ja otti Puhin käpälästä kiinni.
"Tarkistin vain, että olet siinä."

Rakkaat terkut, kepa

MarjutJ kirjoitti...

Meillä se on aina ollut vihta:) Meillä on muuten samanlainen penkki.