keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Entinen juhannusaatto

Moikka!

Kukkasia tällaisena aurinkoisena päivänä. Lapinorvokki kukassaan, mutta tänä vuonna lähti kasvuun erittäin huonosti. Tämä näyttää hyvältä, mutta on vaan yks soikko, missä kukkanen on. Oven pielessä ovat tuuheammat, ihan hyvät ruukut , mutta niissä eivät ole vielä kukkaset auenneet.


Idän unikot ovat kauniissa kukassa. Varjoisammassa paikassa, elikkä minun aamukahvipenkin tietämillä nämä kukat vaan auki, mutta auringossa jo kukkinneet. Loistava kaunis kukkanen ja kovasti leviävä.


Päivälliseksi söimme uusia Timo perunoita. Ai, ai kuinka olivat hyviä. Meikä popsisi niitä vaikka kuinka. Minä tykkään tehdä kainuulaisittain pottumaitoa, mutta eihän nää meidän miehet oikein sitä ymmärrä. Tunnetko sinä kyseisen ruuan? Siihen keitetään perunat, lisätään maito ja sipulia, lopuksi suolaa ja voita.. avot`` HYVÄÄ on. :)
Tälläin tänään ja huomenna uusi päivä. :)
Terkuin Tupuna!

11 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Pottumaito on ihanaa ruokaa kesällä!
Tuttua on siis :). Nami.

Anitta kirjoitti...

Maitopotut on herkkua.
Teen itsekin aina välillä kun himo iskee. Ruohosipulia pilkon pinnalle.

Tanja kirjoitti...

Oih tunnen! Minä olen tottunut sanomaan aina maitopottuja. :) Ja uusia pottuja kun saa niin maitopottuja on saatava heti! =)

Flikka kirjoitti...

Kyllä minäkin tuon ruuan tunnen, meillä sitä vain sanotaan maitoliemiperunoiksi.

Matleena kirjoitti...

Voi kyllä minä maitopotut tunnen! ;) Oikeaa kesäherkkua meillä! Olen sanonut tyttärelle, että, jos muistini ei enää vanhana pelaa, niin minulle pitää keittää edes kerran kesässä maitopottua. ;D

Inkeri kirjoitti...

En ole koskaan tuota pottumaitoa maistanut. Olen vain kuullut siitä.

päivi kirjoitti...

Pohjanmaalla puhutaan maitoperunoista, mutta sekaan ei laiteta sipulia, korkeintaan ruohosipulia ja vatsantäytteeksi on yleensä myös keitettyä munaa, joka pilkotaan lautaselle.
Rakastan unikoita, mutta minun metsäisessä kukkapenkissäni ne eivät oikein viihdy :(

MarjutJ kirjoitti...

Pottumaidosta en ole koskaan kuullutkaan, mutta olenkin suht etelästä kotoisin.

sartsa kirjoitti...

Maitokaalia kyllä täälä oon kuulu tehtävän ja hapanlohkoakin (mitä lieneekään).
Meillä on enempi semmonen viherpeukalon piha, joka tarkottaa sitä, et suurin osa on vain vihreää :D Sireenien jälkeen oikein mikään ei vielä kuki. Yksi kukka kärhössä. No. Orvokit nyt kukkii aina.

Mette aka mettuska kirjoitti...

Ihan tuollein en ole perunoita syönyt. Etelä-Pohjanmaalla mamma (mummo) teki uusille perunoille aina maidosta ja voista kastikkeen. Teen sitä itsekin välillä ja on kyllä ihanaa!

Anonyymi kirjoitti...

Mä en kovin usein ole maitopottua syönyt, mutta Meten mainitsema maitokastike uusien perunoiden kanssa on kyllä herkkua jota sitäkään ei tule tehtyä kun mies ei syö, mutta meillä kotona sitä tehtiin joka kesä useamman kerran.