perjantai 14. maaliskuuta 2008

Phalaenopsis uutisia

Kuvasin kukassa olevia perhoskämmeköitäni. Ei tällä kertaa monta loistossaan, mutta muutama kuitenkin. Yhteensä noita on päässyt kertymään 17 kpl, laskin tarkkaan tätä juttua varten:)

Niin yksi niistä on erilainen , mutta en ole löytänyt sille nimeä. Äitienpäivästä asti on pysynyt hengissä se "erilainen". Suurimman osan olen saanut lahjaksi ja ainahan noita, jos tarjouksessa näkyy niin kyllä himoittaa ja joskus saavatkin kodin luotamme. Ihan samalla tavalla kuin lankojen kanssa, ymmärrätte tuskan....

Kukkimattomana ei niin kovin hääppönen näky, mutta sitten se kukkavanan ilmestyminen palkitsee kaiken.... niiiin , jos jaksaa aukaista kukkasen eikä kuivata nuppuja pois.

Kukkapöydällekin voi ilmestyä tilaa, niinkuin on käynyt tänä talvena. Ainakin viisi on heittänyt henkensä. Liian paljon kasteltu. Vissiin sairaslomalainen on ollut innokas ja joutilas siihen hommaan......:)

Kysykää ja kommentoikaa asiasta, otan ilolla vastaan!

Niin tikuttelu meni nyt nurinpäin, elikkä vasemmalta oikealle,,,täytyy vähän purkaa ja sitten taas muutetaan perinteisen suuntaiseksi, mutta siitä sitten myöhemmin..

Hyvää päivänjatkoa kaikille ja kiitos vierailustasi Resorissa!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita kukkia sinulla. Ihanaa päivää!

Äiti-puffa kirjoitti...

Voi ihanuus, miten perhosesi kukkivat. Ehkäpä omanikin jossain vaiheessa piristyvät...

seijap kirjoitti...

Minulla oli ensimmäinen perhoskämmekkä 20 vuotta sitten, silloin pakersin ylioppilaskirjoituksia. Syksyllä lähdin opiskelemaan ja äitini onnistui tappamaan sen kaunokaisen. Nyt sain joulukuussa uuden entisestä työpaikastani läksiäis kukkana, vielä se kullii viimeisiä kukkiaan.

Eikö niin, että kukkien kuoltua, kuolee se kukkavarsikin ja sitten kasvattaa uuden ja siihen ne nuput, jotka ovat vaarassa pudota kuivuttuaan?

Tupuna kirjoitti...

Kiitti kommenteista kaikille!
Seija, minä olen leikannut kukkien kuoltua, kukkavanan kolmannen silmun yläpuolelta. Siitä vanhasta vanasta sitten kasvaa uusi kukkavarsi.
Nyt on näköjään jäänyt leikkaamatta kukkinut kukkavarsi ja siinä on nuppuja, aukeeko?!
Joku sanoi, että , jos antaa kukkanuppujen tulla siihen vanhaan vanaan ne tippuvat ja tulee pieniä kukkia.

möhönasu kirjoitti...

Todella upeita! Noista minäkin tykkään :)

Tiinuli kirjoitti...

Kauniita kukkia sinulla,, minulla ei juurikaan ole viherpeukalon taitoja,,
Oikein mukavaa viikonloppua sinulle !!

Raparperit kirjoitti...

orkidea on kyllä kaunis kasvi! Täytyykin kädä omat tänää laskemassa ;)

Katiija kirjoitti...

hip hei ja kiva että lähdet mukaan Korialle. En löytänyt sinun sähköpostiosoitettasi, niin laitatko minulle sähköpostia, niin voidaan sopia tarkemmin kyydit ja lähtöajat jne jne

Tanja kirjoitti...

Heippa!
Eksyin sivuillesi ja nappasin nappisi mukaani. =) Tosi ihania kukkia sinulla! Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

oi kun ihania kukkasia:)

Tiinuli kirjoitti...

Heippa Tupuna,, juu tein sellaiset,, hmm,, ne pitsiset oli Breezet,, tarkoititkohan niitä,, olen tehnyt myös tavalliset sniikkerit,, niihin tavallisiin löytyi ohje Helmiksen blogista,, nuo Breezet taas löytyivät täältä: http://knitty.com/ISSUEsummer07/PATTbreeze.html
Olikohan tästä mitään apua??
LÄhden tekemään päivitystä siitä kot-kotin syntyvaiheista,, käy kurkkaamassa myöhemmin,,
Oikein hyvää viikonloppua sinulle!!

Tiinuli kirjoitti...

Tulin vielä,, käypä kurkkaamassa mun blogin 6.2.08 päivitystä,, siinä ainakin tuo linkki tuohon Breeze-ohjeeseen toimii!! Ovat nimittäin tosi kivat tehdä!!