sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Kaarnasukat

Moikka!

Heinäladossa on ollut niin ahkeria polkijoita, että taas mahtuu uutta :) Oletko oikeasti ollut heinähommissa ja nimenomaan heinäladossa polkemassa,,,minä olen ja on pölyistä hommaa.

Nämä sukat ovat Nallecolorista, 40 gr. paino, 3:sen tav. puikoilla, 10s. puikolla ja 2vuotiaalle tehty. Erityisesti olen yrittänyt kiinittää huomiota kantalapun oikeaan reunaan. Minulla tulee yleensä paljon löysempi siitä kuin toiselta puolelta. Nyt olen tehnyt kantalapun reunoihin 2o.silmukkaa, auttaa asiaa, mutta tarkkana saa olla.

Ihana ilma tänään,,aurinkokin näyttänyt naamaansa koko päivän. Nyt kutsuu ruokailu, joten syömään.

Terkuin Tupuna!

12 kommenttia:

SatuU kirjoitti...

Olenpa hyvinkin, ja vieläkin pääsisin, mutta minulle on kehittynyt vuosien myötä allergia, niin eipä ole enää heinien sekaan asiaa :-(
Kivat sukat olet neulonut. Minullakin on tuota samaa ongelmaa, ainaoikeinreunus auttaa kyllä vähän, minullakin.

Päivi kirjoitti...

Monet kesät on muksuna tullut heinäladossa poljettua. Mukavia muistoja serkkujen kanssa olemisesta. Sitä pölyä ei niin muista.

Palaga kirjoitti...

Kauniit sukkatöppöset!

Heinäladossa olemisesta taitaa olla jo aikaa kulunut kohta 40 vuotta. Muistan silti hyvin sen pölyn ja kutinan, joka ladosta tullessa oli joka paikssa.

Tupuna kirjoitti...

Satuu: Allergian iskiessä sinne ei tosiaankaan ole asiaa :)

Päivi: Kivat muistot asiasta kultaa vähän epämieluisatkin alleen :)

Palaga: Niin, kyllähän oli uimaan mentävä,suihkuahan ei silloin ollut, eikä tietänyt edes sen olemassaolosta :)

Pelagia kirjoitti...

Minulla on juuri samasta langasta sukat juuri nyt puikoilla... Sukat tulevat tyttärelleni, ja taidan ensimmäistä kertaa elämässäni neuloa jotain 2,5 mm:n puikoilla - huh!

Muistoja heinäladosta on lapsuusajalta, serkkulasta Piekäsmäeltä, jossa lasten "työnä" oli pomppia heinäkasan päälle ja pakata heiniä tiiviimpään. Muistan vieläkin hyvin sen kutinan ja pölyn, mutta olihan ah niin ihanaa mennä urakan päätteeksi ensin uimaan, sitten saunaan, sitten uimaan ja saunaan... ;-)

Myöhempiä muistoja heinäladosta ovat aviosiipan kotoa. Siellä tehtiin heinää naapurien hevosille pitkään senkin jälkeen, kun varsinainen maanviljelys oli lopetettu, mutta eipä ollut enää entisenlaista hupia pienten paalien nostelussa... =)

Helmis kirjoitti...

Tove ON parempaa kuin Huopanen! Oikeastaan ovat ihan eri planeetoilta. Tietysti ihan siksikin, että Tove on huomattavasti ohuempaa. Huopasen huovutustulos on ainakin mulla yleensä kova ( ja pinta nyppyilee hassusti), mutta Tove on aivan toista maata. Suosittelen kokeilemaan!

Matleena kirjoitti...

Onpa minullakin kokemuksia heinien polkemisesta, mutta niistä ajoista on kamalan kauan. Pölyähän riitti, se kuului asiaan. Ja hypittiinhän sitä ihan hyppimisen ilosta eikä vain heinätöissä.

Minulla myös tahtoo jäädä se kantalapun oikea reuna löysemmäksi. Olen jo pitkään tehnyt kantalapussa 2-3 reunasilmukkaa aina oikein. Kun sitten poimin silmukoita oikeasta reunasta, otan langan siitä hiukan taempaa (ei ihan siitä reunasta), niin se saa mielestäni hiukan kireämmät silmukat. Ja siitä kulmasta otan kaksi lankaa kiertäen puikolle ja kudon ne myös kiertäen yhteen heti ensimmäisellä kerroksella ennen varsinaista kavennusta. Ymmärsitköhän! On niin vaikea selittää sanoilla, olisi helpompi näyttää. :D

Kukka-75 kirjoitti...

Monta vuotta sitten asuttiin yhdessä paikassa, missä tehtiin meidän hepalle ite heinät. Irtoheinä vietiin traktorilla heinälatoon ja lapset polki ja pomppi heiniin. Taisin itsekin silloin hyppiä sinne =) Mutta sen tunsi jälkeenpäin, nokka vuoti ja jalkoja pisteli...
Kivat pikkusukat!

Tupuna kirjoitti...

Pelagia: Teet puoltanumeroa pienemmillä puikoilla kuin minä, joskus olen kyllä käyttänyt 2,5:n puikkoja minäkin Nallelle. Kivoja muistoja sullakin heinäjutuista :)

Helmis: Kiitos tiedosta, täytyy kokeilla, kunhan ekaks koklaan huopasta,,en ole ikinä huovuttanut.

Matleena: Kiitos opastuksesta,otan tämän kommentin esille seuraavassa kantalapussa. Kivoja muistoja sullakin heinäladosta:)

Kukka:Lapsillehan se on tosi mieluista puuhaa :)

Kirsi kirjoitti...

Blogissani on jotain sinulle!

Tiinuli kirjoitti...

Minulla ei oo mitään asiaa heinien joukkoon,, olen tosi allerginen,, kauniit sukat!

Nelmi kirjoitti...

Kiva kun olit käynyt :)
Tähän kohtaan on nyt pakko kirjoittaa, että olenpa hyvinkin ollut heinäladossa polkemassa heiniä. Oikeammin se oli kai hyppimistä ja kuperkeikkoja ja kaikkea muuta sellaista kivaa. Ainoa haittapuoli siinä oli se, että heinät kutittivat kamalasti ja nenä meni aina tukkoon, liekö alkuja allergiaan, josta kyllä nykyään olen lähes tyystin päässyt.
Heinäkuorman päällä oli myös kamalan kivaa ja jännää :)