torstai 28. elokuuta 2008

Sadepäivän puuhaa

Moikka!

Pitkästä aikaa innostuin pullan tekoon,,,syykin olemassa, tyttären perhettä odottelen illalla kylään :) Kyllä tulee kotoinen tuoksu tästä hommasta,,,pitäisi leipoa useammin, mutta miten se inspis aina puuttuu. Nykyään on pullaakin raakapakasteena,,nitä tulee ostettua ja paistettua äkkitarpeeseen.

Tein puolen litran taikinan ja siitä tuli 42 kpl korvapuusteja. Taikinan sain onnistumaan hyvin,ettei tarttunut käsiin eikä pöytään,,,olisko ollut rasvalla osuutta asiaan,,,en nimittäin säästellyt tällä kertaa, ei siis tullut dieettipullia olleskaan :)

Kaikki aineet muistin laittaa,,,joskus on jäänyt hiiva pois, no entäpä sitten ,,,olen sekoittanut pieneen määrään nestettä ja vaivannut sekaan,,,eihän siitä enää yhtä hyvää tule, mutta ettei taikina joutuisi solokkusankkoon :)

Ponchoa olen neuloskellut,mutta on jo niin suuri ja painava, että käy hartioihin ,,,häätyy aina välillä huilata. Nyt on jo varmaan sen verran taukoa taas ollut, että voi ottaa neuleen työn alle, mutta ensin herneet porisemaan :)

Terveisin Tupuna!

10 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Tulipa heti ikään kuin pullan tuoksu nenääni, kun avasin blogisi! :) Minulla myös tulee harvoin leivottua pullaa, mutta talvella kun leivinuunia lämmitetään, mieheni tekee usein leipäkoneella taikinan ja siitä tulee pellillinen pikkupullia. On muuten koettu tuokin, että hiiva jäi pois taikinasta. Saman tein kuin sinäkin ja syötävää pullaa tuli. :-D

Pami kirjoitti...

Onpas hyvännäköistä pullaa. Tuota voisin maistaakin, vaikka en yleensä syö kahvileipiä. Minullakin on joskus jäänyt joku aine pois taikinasta. Sitä sitten on yrittänyt vaan kehitellä jotain... :-)

Seijasisko kirjoitti...

Komeita korvapuusteja..melkein tunnen pullan tuoksun. Mukavaa iltaa tyttären perheen seurassa.

Tupuna kirjoitti...

Matleena: Olen alkanut tekemään pullataikinan käsin, kun Philips Ahkera meni rikki ja uusi Braunini ei tee hyvää pulla- eikä sämpylätaikinaa.

Pami:Kiitos, niin joutuu aina säveltelemään :)

Seijasisko: Kiitos :)

Kukka-75 kirjoitti...

Slurps! Tytärkin kuolasi tuossa vieressä =)

Tupuna kirjoitti...

Kukka: Voiettä, olispa voinut tarjota :)

Kirsi kirjoitti...

No nyt kävi niin, että minunkin taitaa olla ihan pakko leipoa pullaa. Tuli pullannälkä noita sinun pullia katsoessa.
Minä käytän aina pullataikinaan öljyä ja teen veteen. Kierrepullien väliin laitan kaurahiutaleita, flooraa ja sokeria. Siis maidotonta, munatonta ja kaloreista ei sitten puhuta. Öljy vähän pudottaa kaloreita ja tekee pullasta pehmeää. Eikä taikina ota kiinni vähän löysempänäkään.

Huomaan että leivoskelen enemmän tai puikot heiluu nopeammin silloin kun on mietittäviä asioita.

Tupuna kirjoitti...

Kirsi: Nyt teilläkin tuoksuu pulla:)En ole syönyt enkä laittanut kaurahiutaleita kierrepullin, pieniin pulliin rasvan ja sokrun kanssa silmäksi kylläkin. Sittenhän on hyvä, jos on paljon funtsittavaa, menee homma joutuisaan :)

Tiinuli kirjoitti...

Ihanan herkullisia pullia sinulla! Meillä ei oikeastaan milloinkaan tuoksu tuo oikean pullan tuoksu,, itse olen keliaakikko ja muut ei juuri välitä pullasta,, minä kyllä tykkäisin,, nam,,

Tupuna kirjoitti...

Tiinuli: Harmi, ettet sinä saa, jos tykkäisit :(