sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Hangon mutterisukat 2

Moikka!

Toiset "yhdenkoon" sukat sain loppuun tänäaamuna. Eka kertaa puikoilla Lidlin sukkalanka. Ei hassumpaa, ihanan tuntuiset sukat jalassa. Väri on kaunis, vaikka en olekkaan kaikkien sinisten ystävä.

Sukat ilman jalkaa. Onnettomuuskin sattui työvälineelleni, poikki räsähti. Puikot ovat ensimmäiseni sarjassa jotain muuta kuin metallisia tai muovisia. Viime talvena ostin, pidin hinnakkaina ja olen varjellut kuin kukkaa kämmenelläni, mutta enää ei ole jäljellä kuin neljä
2.5 kokoista. :( Tulipa taas mieleen: parempi vara vanhassa kuin pussillisessa uusia. :)

Koko: Yhdenkoon, 60s.
Malli: Hangon mutterisukat
Puikot:2.5 bampuiset, joista yksi katkesi
Lanka:Lidlin sukkalanka
Edit: Sukat neulotaan yhtenä pötkönä 2o 2n, n. neljän kerroksen jälkeen silmukka siirtyy yhden silmukan verran toisen päälle.
Sukat ovat 40 cm pitkät.
Sunnuntai terkuin Tupuna!

15 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Hienot mutterisukat.
Tuo Lidlin sukkalanka on oikein mukavaa neuloa. Harmi, kun puikkosi katkesi. Minä suosin vanhoja perinteisiä puikkoja.
Hyvää palmusunnuntaita!

Nelmi kirjoitti...

Ihan ensimmäiseksi, oikein suuri kiitos kun käyt aina kommentoimassa:) Se tuntuu tosi kivalta, kun nuo kommentit ovat vain vähentyneet. Sitä joku muukin valitti. Kurjaa kun puikkosi katkesi. Minä en ole ollenkaan edes kokeillut noita puisia puikkoja, epäilen, että niillä ei edes silmukat juoksisi niin kevyesti kuin metallisilla. Tosi tietoa ei siis asiasta ole. Kivat nuo mutterisukat, ne hän kai neulotaan ihan yhtenä putkena? Olis helppo vävyillekin neuloa sukkia tuolla mallilla, kunhan neuloisi sitä pituutta sillai reilusti, nää meen kaikki miehet kun on sellaisia parimetrisiä hujoppeja. Mitä luulet riittäisiko puolimetriä semmoiseen sukkaan? Kuinka pitkät nuo sukat ovat?

Susu kirjoitti...

Kivat sukat. Minäkin noita olen muutaman joskus tehnyt mutta neulominen oli puuduttavaa kun koko sukka oli pelkkää vartta:-)

Voihan itku sun puikkosi puolesta. Nyt sulla on neljä varapuikkoa... Mulla on melkein aina sukantekeleessä kolmenlaisia puikkoja...

Päivi kirjoitti...

Kivan värinen lanka ja kauniit sukat. Vähän hankalathan nuo bambupuikot ovat kestävyytensä puolesta, mutta niillä on niin mukava tikuttaa, ei putoa puikko työstä.

sartsa kirjoitti...

Baretti on söpö.
Kärkkäisellä en oo viel käyny.
Vanhassa on vara parempi. Olen samaa mieltä. Minulla on vissiin muovipussillinen niitä vanhoja, vääntyneitä, kuluneita, parittomia, .... puikkoja. Bambupuikkoja on ainoastaan jotkut pitkät, jotka ostin vuonna yks ja kaks.

Salomea kirjoitti...

Hienoja kukkia. Katkennut puikko? Minä puolestani pudottelen puikkoja. Ihanat ensimmäiset puupuikkoni jo 80 luvulta olivat mukana Turusta Kuopioon ja ikäväkseni pudotin toisen niistä.
Mutterit näyttävät kivoilta sukilta.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kauniita muttereita olet tikuttanut. Mä en ole koskaan bampupuikkoja kokeillut ja sen vähän mitä nykyään voin neuloa neulon Addeilla (tosin yli ½ vuoteen ei käsi ole antanut puikkoja heilutella eikä nyt pariin-kolmeen kuukauteen edes koukkua keikutella).

-merja-

MarjutJ kirjoitti...

Minulle kävi puikon kanssa samalla tavalla.Ostin sitten uuden sarjan 2,5:n puikkoja, kun lentokoneeseen ei saa viedä kuin noita puisia.

Lettu kirjoitti...

Nätit sukat :)
Voi inha tuota puikko-rikkoa ! Mulla on niin tiukka käsiala, että ainoita (ja ihania) bambu-sukkapuikkoja en oikein "uskalla" (ja raaski) käyttäkään niiden katkeamisen pelossa *virn*

Tupuna kirjoitti...

Omppumato: Kestävimmät ovat vanhat perinteiset.

Nelmi: Lisäsin vähän tietoa sukista postaukseen. 50cm tuntuu aika pitkältä, mutta noikin sukat ovat yllätys, yllätys 40 cm.

Susu: Siinähän tuleekin sitten testattua useammat.

Päivi: Sehän niissä on hyvää, kun meikälläkin on löysä käsiala.

Sartsa: Vuosien myötä puikkoja kertyy. Mulla on yhdet kasin pitkät bamput.

Salomea: Jonkinmoinen onnettomuus bampuparoille usein. :)

Merja: Kyllä se kokemus on ja toinen juttu että puisella puikolla
on terapeuttista neuloa.

Marjut: Siellähän on pakko olla puiset. :)

Lettu: Minä en tahdo raaskia langoistani neuloa. :)

Matleena kirjoitti...

Voi harmi tuota puikon katkeamista! :( Minä olen ollut kovin epäileväinen noiden puisten puikkojen suhteen ja taidankin pysyä kannassani edelleen. ;D Sen verran minulla on niistä kokemusta, kun äitini jäämistöstä tuli yksi bampuinen pyörö ja yhdet pitkät bampuiset. Sitä pyöröä olen käyttänyt, taisinpa kutoa sillä yllärihuivinkin. Ja vielä on kestänyt! ;)

Ai mutteriskukat on noiden sukkien nimitys! Olen niitä tehnyt joskus muutamia pareja (tosin 4o, 4n), mutta en ole tiennyt niille nimeä. Oppia siis ikä kaikki! ;)

Nelmi kirjoitti...

Kiitos tiedosta :)Nyt voin sitten hahmotella paremmin.

Tupuna kirjoitti...

Matleena: Sen nimen opin, kun sukkamallin kuulin. :)

Nelmi: Oleppa hyvä. :)

Pirena kirjoitti...

Samoin on käynyt minunkin 2½ bambuisten sukkapuikkojen kanssa, yksi poikki kun neuloin jotain tiukkaa sukan päättelyä. Onneksi on kaksi satsia samannumeroisia, niin ei haittaa. Neulonkin niillä vain jotain pitsisukkia Step-langasta, jonka ei tarvi olla tiukkaa. Muuten tykkään kun eivät putoile pois neuleesta niinkuin vanhat metalliset.

Anonyymi kirjoitti...

Laittelen omaan blogiini kuvan kun vaan muistan kuvata omat mutterini, kiitos!

-merja-