torstai 1. lokakuuta 2009

Syksyistä

Moikka!

Kallekin on laittanut itsensä syyskuntoon. Tänään on kolea sää,vetenä kuitenkin sadellut sen minkä on satanut. Kaunis,kuulas, kuitenkin ihana ulkoiluilma, kun pukee riittävästi päälleen.


Tässä herra koko komeudessaan. Pihlajanmarjoja on paljon, oliko se niin ettei pihlaja kahta kanna, elikkä lunta ja marjoja? Sehän tarkoittais sitä , että tulee vähäluminen talvi. :)


Eipä tässä muuta tälläkertaa kuin aurinkoisia syyspäiviä toivottelee Tupuna!

10 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ompa komian näköistä! Syksy se nyt sitten tuli, meilläkin aamulla pitkään mittari pakkasella ja kylmä on ulkona nytkin.
Hyvää lokakuun alkua Sinulle!

Irina kirjoitti...

Komea on Kallella kantamus! Minullakin on valkoinen karhu(betonia)ovivahtina.
Meillä on ollut vaihteeksi aurinkoinen ja melko tuuleton päivä.Aurinkoisia syyspäiviä myös sinulle.

Marjut kirjoitti...

Kallehan on laittanut itsensä koreaksi:)

Sartsa kirjoitti...

Ilmastonmuutos on selvästi lisänny pihlajanmarjatuotantoa :D
Vielä kysyn, et mitä niille kukkineille orkideoille oikeesti tehään? Leikelläänkö niitä? Tuleeko siihen samaan varteen uusia kukkia? Kuinka kauan sitä rankaa pitää katella?

päivi-helena kirjoitti...

Nämä puunallet ovat aivan ihania, söpö Kalle. Minua ei haittaisi vaikka pihlajanmarjat tietäisivät oikein tuon lumijutun. Ei ole lumesta eikä pakkasesta väliä :)Minulla ei ole ohjetta siihen blogissani olevaan liiviin, kirjoitin vain paperilapulle silmälukuja sitä mukaan kuin tein, mallia vilkuilin jostain käsityökerhon lehdestä, silmukkaluvut ovat minulla vain toiset :)

Tupuna kirjoitti...

Sartsa: Sorry, että olen unohtanut vastata.:(
Kukkimisen jälkeen kukkavarren annan olla jonkin aikaa sellaisenaan. Sitten leikkaan kukkavarren toisen tai kolmannen silmun yläpuolelta.
Nupullaan olevassa roikossani on nyt kukkavarret tulossa lehtien tyvestä ja leikatusta kukkavarresta,sieltä yläpäästä.
Tota vikaa kyssäriä en oikein ymmärtänyt, mutta jos tarkoitat kukkimatonta kukkasta niin vastaus on,niin monta vuotta, että alkaa kukkimaan ellei ole märättänyt lehtiään juuresta, elikkä saanut liikaa vettä ja väärään paikkaan. :)

Susu kirjoitti...

Syksy upeine väreineen on upeaa aikaa. Minä toivoisin, ettei vanhat uskomukset pidä paikkaansa vaan että tänne eteläänkin saataisiin lunta. Ei olisi niin pimeää.

Matleena kirjoitti...

Kyllä se tuo Kalle on mukava karhu, kun se aina sinulle niin kauniita kukkasia kantaa! ;D Minäkin tahtoisin sellaisen! ;DD

Sartsa kirjoitti...

Eli se voi kukkia uudestaankin. Sitä oikeastaan hain. Mikä on väärä kastelupaikka? Pitääkö ne siis upottaa ajoittain, vai mitä niille tehään? Strömsössä ne teki orkideoista kerran semmosen asetelman. Ne sitä ne kukkavarret kiinni oksanhaaroihin (oksa roikku katosta) ja kasteli niitä juuripaakkuja, jotka oli jonkinnäkösissä pusseissa tms.. Alla oli semmonen parvekeruukun näkönen astia. Oot ehkä nähnykin sen ohjelman?
Minulla ei oo orkideaa, mut töissä yks asiakas ihmetteli asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

On Kalle taas komeana! Niinhän sitä sanotaan, ettei pihlaja kahta taakkaa kantaisi, mutta harvoinpa tuo on osunut kohdalleen ja olenkin mielessäni väännellyt sitä niinkin päin, että kun on ollut oikein luminen talvi niin ei tulisi niin paljoa pihlajanmarjoja eikä sekään ole toteutunut.

Kiva, että minäkin sain tässä sivussa ohjeita ensimmäisen perhoskämmekkäni hoitamiseen.

-merja-