keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Alpakkaa

Pakkashuomenta! Mittarissa-18 c:sta, kiristynyt aamusta. Mikäs tässä pirtistä katsellessa, ei palele. :)

Kuvasin äskettäin nää miesten perussukat, mutta asia mikä mietityttää, onko sukat lämpöiset?
Ollessani uusi tässä neulonnan rintamalla, en ole neulonut alpakkaista saatikka pitänyt ennen.
Näitten pitäjälle olisi hyvin tärkeää, että sukat olisivat lämpöiset. Turvaudunpa taas teihin ystävät...laittakaapa käyttäjien sekä kaikenlaisia kokemuksia tästä asiasta. Otan kiitollisena vastaan. :) "Tekniset tiedot": 3:en puikot, 60s. ja 83gr.
Otinkin puikoille nyt paksumpaa lankaa tychuspipoa varten ja lähden tutkailemaan kuinka saisin reiättömän pipan aikaiseksi. :)
Kaunista pakkaspäivää sinulle toivottelee Tupuna!

16 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Lämpimät luulisin olevan muttei kovin kestävät. Itse en ole alpakasta tehnyt kuin yhden huivin itselleni..

MarjutJ kirjoitti...

Alpakasta ei ole kokemusta, joten lämpöisyydessä en pysty auttamaan. Kivat sukat kuitenkin:)

Sini kirjoitti...

Todellakin ovat! Mulla on yks alpakkainen kolmiohuivi, ja pystyn pitämään sitä vaan talvipakkasilla koska mä meinaan aina tukehtuu siihen. Viime yönä jouduin sohvalle nukkumaan (koira mahavaivaili ja koska Maukalla oli tänään aikanen herätys niin jätin sen nukkumaan rauhassa) ja siinä pistin päälleni vaan huovan ja koska se oli kylmä, niin lisäks alpakkahuivin. Jo lämpesi.

Niin, uskoisin ainakin että ominaisuudet on sukissa yhtä lämpöset :).

mursuliina kirjoitti...

mitääh onko siellä niin kylmä.. miul ei ole pakkasmittaria :D ihanan kirkkaalta näyttää alkava päivä. siitä alpakasta: sen pitäisi olla villaa lämpöisempää. ja onhan se unelmaisen tuntuistakin...

Seijaissko kirjoitti...

Tupuna:Kyllä tämä internet aina välillä koukuttaa itse kutakin. Onneksi on noihin käsitöihinkin koukussa;) niin on muutakin kivaa tekemistä,;)..mukavaa pakkaspäivää sullekkin!!!

Ei ole kokemusta tuosta langasta.

Matleena kirjoitti...

Alpakkalanganhan pitäisi olla lämmintä, mutta minulla itselläni ei ole siitä kyllä kokemuksia. Villapeikko kirjoitteli alpakkalapasista, oletkohan lukenut, osoite on http://50villapeikkoa.blogspot.com/.
Mukavaa päivä jatkoa! :)

koi kirjoitti...

Alpakka on ihanan lämmintä, mutta kulutusta se tuskin kovin paljoa kestää. Saat kohta olla parsimassa reikiä pohjista :-)

Omppumato kirjoitti...

Ei ole kokemuksia langasta, mutta sukat ovat hienot ja toivottavasti lämpimätkin!

Mari kirjoitti...

Komeat on sukat! Alpakasta ei ole kokemusta...

Päivi kirjoitti...

No tulipa noista sukista mieleen, että minulla on tuosta langasta neulepusero. Vaikka on ohut, niin kovin on lämmin, ei meinaa kyetä pitämään. Sukkana epäilen kestoa minäkin.

Pirena kirjoitti...

Olen neulonut useammatkin sormikkaat alpakasta, lämpimät on, mutta vanuvaiset, kun pidän sauvakävelyllä kädessä ja käsi hikoaa. Sukkana tuskin kestävät kauaa, luulisin.

äiti-puffa kirjoitti...

Peesailen edellisiä: olen kuullut alpakan olevan kolme kertaa villaa lämpimämpää - tiedä sitten miten "mittaukset" on tehty.
Pikkupuffalle tein viime talvena välihaalarin alpakka+villa-sekoitteesta, ja hyvin näytti typy tarkenevan pakkasissa nukkua.

Susu kirjoitti...

Alpakka on hurjan lämmibtä. Jos lanka oli 100 pros alpakkaa, niin komenna sukankäyttäjää makoilemaan sukat jalassa sohvalla vaan. Kulutuksen kesto on surkeaa...

Nna kirjoitti...

Nuo alpakkasukat ovat varmaan aivan ihanat unisukkina, jolloin lämmittävät kivasti ja ovat pehmeät ihoa vasten. :)

Tupuna kirjoitti...

Kiitoksia kaikille kommenteistanne. :)

Yhteenveto tuntuu olevan-lämmintä muttei kestä kulutusta. Tässä tapauksessa tuleekin sellaiseen käyttöön, ettei kulutus ole kovaa.

Palaga kirjoitti...

Minulle suositeltiin juuri tänään alpakkasukkia, koska jalkani ovat tosi viluiset. Pitänee neuloa unisukat tuosta langasta, ettei varpaita palele.