maanantai 1. joulukuuta 2008

Mukana kulkee

Moikka!

Tämä pussukka kännyköineen:)

Eilen illalla virkkasin Virkun ohjetta hyväksi käyttäen...kiitos Virkku:)

Eihän koukkuamisessa kauan viipynyt ja sitten kone hurruutteli kirjopesuohjelmalla 40C:ssä alun toista tuntia...mutta voi jestas mikä myttykasa,,pieni pallo koneesta löytyi. Ajattelin, että ei tästä tule mitään, tää oli ihan vanhan, pinttyneen näköinen ja nyppyinen. Novitan Huopastahan tässä on käytetty. Kyllä venyttely tuotti tulosta...olihan mulla ukko-kulta siinä työstämässä. Nyt kyllä tykkään, tää on kiva:)

Minkälaisia kokemuksia teillä on huovuttamisesta, onko langalla merkitystä, minkälaisia vinkkejä ? :)

HYVÄÄ JOULUKUUTA, OLLAAN KILTTEINÄ:) terkuin Tupuna!

17 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

Kaikella kunnioituksella Novitaa kohtaan, minä en saa Huopusta taipumaan tahtooni, vaikka pesisin sitä kuinka lempeästi tahansa. Vajaan tunnin pikapesullakin tuloksena on peltiä, vaikka tekisin mitä. Mutta Huopanen kestää todella hyvin mm. tossuissa juuri siitä syystä. Tumppuja ja sellaista, missä pieni pehmoisuus ja taipuisuus on tarpeen teen mieluummin vaikkapa Fritidsgarnista tai Naturgarnista tai hahtuvasta.

Seijasisko kirjoitti...

kiva tuli! <3 En ole eläissäni kun yhden laukun huovuttanut ja sen Huopsasella Villiinan( Oululainen lankakauppa) myyjä tosin sanoi mulla , että Sandnessgarnin Fritidsgarn käyttäytyy paremmin koneessa kuin huopanen.Ei kuuleemma tarvi muovipussiviritelmiä tms.

Matleena kirjoitti...

Minäkin tykkään mieluummin hahtuvasta ja Fritidsgarnista, ne huopuvat mukavammin ja lopputulos on pehmeämpi ja tasaisempi. Huopasesta tulee kovaa ja jotenkin nyppyistäkin. Minulla on yksi kerä Huopasta (lahjaksi saatua), josta oli tarkoitus tikutella lapaset mutta pitääpä miettiä, jos siitä tekisikin tossut. Kiitos Pelagialle vinkistä! Mutta tuo kännypussukkasi on kyllä söpö! Tykkäisin minäkin! :)

eva kirjoitti...

Mie olen huovuttanut ainakin huopasta, fritidsgarnia, naturgarnia, tovea, hahtuvaa...
Huopasesta saa tosi paksut ja kulutusta kestävät lapaset, pinta tosin jää nyppyiseksi. Sitä tosin saa peitettyä harjaamalla pinnan. Huopanen myös menee ihan pieneksi nöttöseksi pesukoneessa, jota sit pitää oikoa ja venytellä, hahtuvalapasia ei tarvinnut muotoilla koneesta otettua juuri ollenkaan. Hahtuvasta tulee ihanat pehmeät lapaset. Toven pinnasta tuli ihanan tasainen.

MR kirjoitti...

Soma ´kännykkäpussi, ja ihan sinun värinen:)

Maj kirjoitti...

Peesaan Pelagiaa kommenteissa eli mullakin tulee huopasesta vähän mitä sattuu. Joskus aiemmin huovutin jotain ohuempaa lankaa (neulottiin kaksinkertaisena) ja siitä tuli kyllä parempi. En vaan enää muista, että mikä se lanka oli...

Tupuna kirjoitti...

Pelagia: Kiitos,täytyy joskus koetella noita lankoja:)

Seijasisko: Kiitos:)

Matleena: Kiitos:)

Eva: Kiitos, sulla onkin monesta eri huopasesta kokemusta:)

MR: Kiitos..eikös olekkin:)

Maj: Kiitos:)

MarjutJ kirjoitti...

Kiva pussukka! Minulla ei myöskään ole huovutuskokemusta, joten auttamaan en pysty.

sartsa kirjoitti...

No miä vaan siitä Huopasesta, eikä siinä minusta vikaa oo. Poikakin pyys just toiset "hanskat", kun niistä ei tuulikaan mee läpi. Vyötteenmukaisiin isoimpiin lapasiin meni muistaakseni 150g. Ai niin ja naapurin pilkkimies tilasi itelleen sellaset, ja sano tilaavansa kavereilleenkin :D En sitä nyt ihan tosissaan ottanu. Kovasti innostu kuitenkin.
Millä oot tehny tuon kuvan? samalla, vai jälkeenpäin kiinnittämällä?
Vai tuon näköstä tuli pampulalangasta. Ihan kivaltahan tuo näyttää.
Neulotut liinat on tosi kauniita. En oo koskaan ees yrittäny.
Sitähän min on pitäny joskus sanoa, että jos toi minun linkki kommentista on joskus väärin, niin se johtuu siitä, että kone ei koskaan anna sitä automaattisesti täälä bloggerin puolella, vaan se pitää joka kerta kirjottaa erikseen.

Omppumato kirjoitti...

Ihana pussukka :).
Minäkin olen kuullut, että Huopasesta tehdyt työt eivät oikein onnistu.
Itse tein lapaset Tovesta ja ne onnistui hyvin.

Nna kirjoitti...

Minä tykkään huovuttaa hahtuvalla, se ei ole niin jämäkkää kuin huopuvat langat. Tällöin lopputuloksestakin tulee pehmäempi ja notkeampi. :) Ja minä heitän huovutettavat jutut suoraan kuuteen kymppiin normaalille ohjelmalle.

Johanna kirjoitti...

Kivan pussukan oot tehnyt :)

Ite kanssa on ollut tuon Huopasen kanssa vähän ongelmia välillä... Mut hyvät ja paksut lapaset tein siitä viime (vai olikohan edellisenä) vuonna esikoiselle :)

Susu kirjoitti...

Tuo huovutus on yks mysteeri mulle! Tän syksyn aikana olen tehnyt lukuisia kuoliaaksivaiettuja kokeita monista langoista. Parin vuoden ajan päätä seinään hakattuani olen sitä mieltä, että tästä lähtien huovutan vain Tovea ja Fritidslankaa...

Tupuna kirjoitti...

Marjut: Kiitos:)

Sartsa: Olen tehnyt erikseen ompun ja kiinitin sitten pussukkaan.
Ai kommentointi on vaikeampaa bloggeriin,,,minulla ei ole kokemusta.

Omppumato: Kiitos:)

NNa: Sekin olisi mielenkiintoinen kokeiltava:)

Johanna: Kyllä Huopasellakin varmaan onnistuu kokeilujen kautta:)

Susu: Mainitsemiasi lankoja täytyy joskus kokeilla:)

Tiinuli kirjoitti...

Ai, sinäkin oot huovutellut,, suloinen pussukka! Kivaa joulukuuta sinulle !!

virkku kirjoitti...

Hienosti onnistunut pussukka :), terkuin Huopasen vilpitön ystävä Virkku

Mari kirjoitti...

minä vain Limasta oon huovutellut... Ihan kivasti onnistuneita tossuja ainaskin :)