maanantai 29. syyskuuta 2008

Aukesi :)

Moikka!

Eilen aukesi kukkanen tässä josta kirjoitin 10.9, tuo alempi kukkavarsi kukassa .
Valkonenhan toi näkyy olevan ,kun mietin väriä. Ei nämä kyllä ranttuja ole.Tyttärelläni on valkoinen, isokukkainen,,,,pudonnut kuulema monen monta kertaa,kariketta vähän yli puoli ruukullista,,kasteltu kukaties koska,,,näkyi olevan hyvin vahva kukkavana monine nuppuineen taas. Edellisen kerran kukki tosi kauan ja isoin ihanin kukkasin :)
Löysin tänään kengät, joka ei ole helppoa tähän ongelma jalkaan, kun tuo tuki vie ison tilan.
Kävin myös tyttärelläni,,,heidän kanssaan olin kenkäkaupassa. Pikkunen nukkui, mutta entäpäs tää kaks vuotias,,,kengät ei lähde, ainakaan kovin liukkaasti pois sisälle tullessa, mutta sielläpä hyllyn välissä puuhatessa oli lähtenyt ja isot miesten kengät jalkaan. Kaupan täti tuumasi, että vielä täytyy monta vuotta kasvaa ennenkuin noi on sopivat :)
Nytpä lähden viimeistelemään broiskukastiketta ja katsastamaan riisien kypsyyttä.
Kaikille oikein hyvää viikon jatkoa :)
Terkuin Tupuna!

sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Koiranputkisukat

Moikka!

Koiranputkisukat tällä kertaa Heinälatoon . Lanka Sisua ja 3:en tav. puikoilla, meni 76 gr. Puikot tippuivat välillä, kun olen neulonut bambuilla ja nyt näillä metallisilla. Malli oli kiva ja lanka kahdella kerällä,,,molemmat sukat yhtäaikaa puikoilla. Teen varmaan toisetkin tällaiset:)

Kyllä hämärä tulee aikaisin, kello on vielä vailla seitsemän ja aivan hyssyä jo. Tänään on vieraita käynyt oikein urakalla samaten kuin eilen. Onneks leivoin pullaa,,,oli kahvileipää :) Toisinaan menee viikko , jos toinenkin ettei käy ketään. Pikkumies oli nuhassa ja ilman päiväunia,,ei meinannut olla mikään kohdallaan. Neitonen kasvaa silmissä,,,pian on Ellin mekko pieni.

Hyvää sunnuntai-iltaa teille kaikille!

Terkuin Tupuna!

perjantai 26. syyskuuta 2008

Ostokomee

Moikka!

Perjantaipäivä jo puolessa. Tänään olen saanut aikaankin jotain. Leivoin pullaa, pesin liinavaatteet ja imuroin,,,sukkakin olen vähän tikutellut. Laiskahan se töitään laskee,,,niinpä, mutta kun tietää tilanteen ei omatunto soimaa vaikka tässä suurimmaksi osaksi onkin istumahommissa. Eilen sain uuden pereniustuen,sitä olen testaillut. Nyt on kyllä jo niin voimat pois alaraajoista ja selkä kipiä, että täytyy huilata :)

Eilen sorruin tuohon uuteen orkideaan. Oltiin kaupungissa, sanoin miehelle, että Hon Kongissa on kaks vanainen 9.95e. Vastaus, hän ostaa sulle ja niin sitä mentiin valikoiman eteen. Sehän se sitten onkin vaikea homma. Tähän päädyin,,,olishan siellä ollut monen muunkin värisiä.
En ole tuonut vielä kaktuksia sisälle,kai pitäis pian tuoda, ettei halla vie. Verenpisrassa ja pelakuissa on paljon ja isoja nuppuja,mitähän niittenkin kanssa tekee. :)

Kello kiitää,lähden asioille,,,Hyvää päivänjatkoa!

Terkuin Tupuna!

keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Poncho

Moikka!
Lopultakin sain itsellenikin samanlaisen ponchon kuin ystävättärellenikin. Luonnonvalkoista Ainoa 6:en Knit Pickseillä. Ostin kevät talvella tään langan,esittelin täälläkin ja kyselin, että mitäköhän tekis tästä,,,näin se aika kaupitsee tavaran :)

Nyt on niin aurinkoinen sää, että lähden ulos. Aurinkoista päivää teillekkin :)

Toivottelee Tupuna!

maanantai 22. syyskuuta 2008

Karvinen

Sain tämän tunnustuksen Tanjalta ja Kirsiltä,,,,KIITOS kovasti,olen otettu:)

Eteenpäin tämä annetaan viidelle blogille. Tässä muutamia missä vakituiseen vierailen!

Marjut
Päivi
Helmis
Matleena
Sartsa

Terkuin Tupuna!

sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Kaarnasukat

Moikka!

Heinäladossa on ollut niin ahkeria polkijoita, että taas mahtuu uutta :) Oletko oikeasti ollut heinähommissa ja nimenomaan heinäladossa polkemassa,,,minä olen ja on pölyistä hommaa.

Nämä sukat ovat Nallecolorista, 40 gr. paino, 3:sen tav. puikoilla, 10s. puikolla ja 2vuotiaalle tehty. Erityisesti olen yrittänyt kiinittää huomiota kantalapun oikeaan reunaan. Minulla tulee yleensä paljon löysempi siitä kuin toiselta puolelta. Nyt olen tehnyt kantalapun reunoihin 2o.silmukkaa, auttaa asiaa, mutta tarkkana saa olla.

Ihana ilma tänään,,aurinkokin näyttänyt naamaansa koko päivän. Nyt kutsuu ruokailu, joten syömään.

Terkuin Tupuna!

perjantai 19. syyskuuta 2008

Leipomukset

Moikka!
Innostuin leipomaan. Kotimaisten omppujen aikaan piirakkaa. Tein tämän Tarjuskan ohjeen mukaan. Hyvää tuli. Kaneli on vähän rumasti. Tämä on tollasesta 0,5kg:n purkista, kylläkin sirottimessa, mutta toi jauhe on jotenkin niin kosteaa, että ei tule reikien läpikään tasaisesti,,,haitanneeko kuitenkaan mitään :)
Sämpylöitä pitkästä aikaa. Näissä on kokojyvä sämpyläjauhoja ja vehnäjauhoja,ihan pussissa olevan ohjeen mukaan taikina.
Tänään on ollut kaunis päivä. Neuloinkin vähän tuolla ulkona. Mies ajelee ruohoa, vielä sitäkin hommaa tarvii tehdä. Tein perunaviipale jauhelihalaatikon uuniin, sellainen päivällisruoka meillä.
Kilpailu päättyi sitten tänään,,,nyt jäädään odottamaan kenellä on ennustajan lahjoja :)
Kaikille makoisia löylyjä tai muuten mukavaa lauantai-iltaa!

Terkuin Tupuna!

Muistutus

Moikka!

Tulin muistuttamaan, että huomenna päättyy tää juttu :) Laitappas arvaukses!

Hyvää illanjatkoa :)

Toivottelee Tupuna!

torstai 18. syyskuuta 2008

Kuitenkin

Orvokki on kuitenkin vielä näin hyvin kukassaan:) Pistää silmään aina keittiön ikkunasta katsottaessa, kun roikkuu keinussa. Kesällä yhdessä vaiheessa oli jo saada passit kompostiin, mutta onneksi en laittanut.

Tänä aamuna oli pää niin kipeä ja yskitti aivan keuhkoista asti, että jäi uimahallillekkin meno.
Buranaa ja lepoa ,,onhan tuo asettaunut, mutta pian täytyy taas mennä tropin ottoon,,,tuntuu antavan taas merkkejä olemassaolostaan.

Pojalle vein koululle verkkarit. Hänellä on tänään salibändi harkat ja aamulla meni kuitenkin toiset housut jalkaan. Viestitin opelle tarviiko Poika niitä ja jos, niin koska voi tuoda. Hän vastasi, että ei ole enää oman luokan tunteja , mutta omaan luokkaan voi viedä koska tahansa. Lähdin kaupoille housujen kanssa. Koululla olikin Pojan ope välituntivalvojana, annoin hänelle ja hän toimitti oikeaan osoitteeseen. Mahtoi nuori herra ihmetellä, että mitä nyt, kun ope tuo housuja,,,kohta kuullaan :)

Terkuin Tupuna!

keskiviikko 17. syyskuuta 2008

Rakastettava Blogini

Pelagialta sain tällaisen tunnustuksen,,,olen oikein otettu ja iloinen,,KIITOS PELAGIA :)
Tupuna lahjoittaa kaikille ketkä täällä vierailevat ja haluavat ottaa mukaansa tämän,
en nimeä ketään, koska vierailen luen ja heitän aina jonkin sanan on tosi monta.
Olen saanut uusia vakivierailijoita muutaman nyt hiljaan, ketkä ovat laittaneet suosikeikseen
Resorin...Kiitos teille ja sydämmellisesti tervetuloa :)

Eilinen kuvaus onnistui, ei yskittänyt. Tulokset kuulen vasta 2.10. Odottavan aika on pitkä, mutta ei voi muuta kun valittaa.

Ulkona on TAAS harmaa, tuulinen, kylmä sää. Täytyy kuitenkin lähteä vähän haistelemaan syksyisiä tuulia :)

Terkuin Tupuna!

tiistai 16. syyskuuta 2008

Ruttusukat :)

Moikka!

On ne söpöt, nämä junasukat. Näistä tuli 2kk:n vanhalle sopivat,
sovitin eilen pienelleni,oli just :) Näissä on vähän alkuperäisten sukkien tarina käytössä. Olen purkanut tämän huivin ja siitä lanka :) Lahjoitan nämä myös Venäjä-keräykseen ja Heinälatoon nakkaan:)

Prinsessa katsoi tarkkaan sitteristään, kun mummi kutoi noita sukkia, ei tarvinnut muuta katseltavaa :) Saapas nähdä, neulotaanko lettipään kanssa...unelmia, kuvitelmia :)

Flussa on kääntynyt kamalan yskittämisen puolelle,eilen illaasta ryvitti älyttömästi. Eihän siinä mitään, mutta tänään on meno mangneettikuvaukseen ja putkessahan täytyy pysyä paikallaan. On yskittäminen tänään vähempänä ja yskänlääkettä juon. Yritän kyllä mennä, olen odottanut jo kohta kolme kuukautta toimenpidettä. Nyt kauppaan , ruuan laittoon, fyssarille ja sitten klo 17 sinne kuvaukseen....

Terkuin Tupuna!

maanantai 15. syyskuuta 2008

Syysasteri

Moikka!

Lempiväriäni oleva syysasteri. Sain ystävättäreltäni jo pari viikkoa sitten. Kesäkukkaset eivät ole enää hohdokkaimmillaan.

Aamulla kävin naapurikunnassa lankaostoksilla. Kuulin perjantaina kauppias rouvalta, että perkaa laatikoitaan viikonloppuna ja laittaa egellä/kerä. Minähän olin jo heti yhdeksältä siellä apajilla,mutta kuinkas ollakkaan. Hän olikin ehtinyt tehdä homman perjantai iltana ja langat menivät lauantaina :( No löytyi sieltä mullekkin jotain,,,,suuremmin odotuksin kyllä menin.

Tytär kävi lapsineen. Prinsessa kasvaa kovaa vauhtia,,,söpöläinen :) Oli jalassa mummin kutomat junasukat ja päällä villatakki.

Perunat porisee kattilassa,,,muusia tulossa ja kalapuikot uunissa, pojalla kova nälkä ja

Terkuin Tupuna!

sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Sateenkaari sukat

Moikka!

Lapsen sukat, Seiskaveikkaa suurimmaksi osaksi lankana. Ovat niin värikkäät , että annoin tällaisen nimen näille. Lahjoitan sukat Venäjä-keräykseen ja tietenkin ova Heinäladon täytettä.

Päivä on melkein puolessa. Eipä tässä ole ihmeitä tullut tehtyä,,,jumppasin ,neuloin ja katsoin televisiota pari tuntia lehdenluvun lisäksi. Siinäpä tärkeimmät :)

Flunssa iski päällensä, alkoi torstai-iltana kurkkukivulla, olo on aika töhkerö :( Ihmeen kauan olen säästynytkin ,mutta ei näköjään kokonaan kuitenkaan.

Lanka: Seiskaveikka 60 gr
Puikot: 3,5
Silmukoita: Varsi 40s.,

Hyvää sunnuntai päivää! Terveisin Tupuna !

lauantai 13. syyskuuta 2008

Käpyset sukat

Moikka!

Täytettä heinälatoon :) Tein nää Seiska Veikasta, ohjeessa oli käytetty Nallea,tuli tietysti isommat, mutta jospa löytyy isojalkainen tarvitsija. Ohjehan on Ullasta. Väri,,,,,ei mun, mutta mitä te tykkäätte? Tytär sanoi, että äiti tuleepa sulla ihanan väristä sukkaa,että tässä kaksi eriävää mielipidettä.

Harmaalta näyttää ulkona, mutta kuivaa kuitenkin, lämpö nyt 7 astetta. Jospa leipois omppupiirakan tänään omppukauden aikana. Tietysti näitä muita lauantai päivän hommia ja neulois:)

Lanka: Seiska Veikka 130gr
Puikot: 3,5
Silmukat:56s.

Lauantai terkuin Tupuna!

torstai 11. syyskuuta 2008

Blogiarvonnassa voitettua :)

Katsokaas millaisia ihanuuksia postipoika toi tänään:) Kauniin ja minun värisiä juttuja,,,valkoista ja vaaleanpunaista Austermann Recordia, nappeja, kortti ja avaimenperä.


Kiitos Jatta kovasti, oikein oli mieleinen paketti :)


Tämä oli toinen voitto Resorin aikana minkä olen voittanut, Seijasiskolta sain lahjuksia tässä joku aika sitten :) Olisko se niin, ettei kaksi ilman kolmatta :)


Terveisin Tupuna!

Odotellaan



Moikka!


Pilvinen päivä, Joulu lähestyy, niin lähdin mukaan tällaiseen juttuun. Tule sinäkin,aikaa on vielä ilmottautua. Löytyy täältä.


Aamulla kävin vesijumpassa,toinen kerta nyt tälle syksylle, tiistaina kävin ekan kerran. On tosi kiva mieli ja olo sen jälkeen. Aamulla kyllä väsytti, mutta kannatti lähteä, jos kerran antaa itselleen periksi on helppo toistekkin luistaa :)


Lankakaupassa kävin tullessani. Ostin vaan vähän lankaa. Mua hirvittää nuo lankojen hinnat, tietysti kaiken muunkin. Tulee aina ajateltua markkoina asian havahduttamiseksi ja silloin lamppu syttyy, "oho" onpa Olli laihtunut :) Nää on näitä sanontoja, en tiedä ymmärrättekö, mutta varmaan joku ainakin :)


Olen monesti lukenut blogeista, että ihmisten on vaikea keksiä otsikkoa. Minusta taas tää lopetus on hankalaa, että se tulisi jouhevasti :) Nyt kuitenkin kuulumisiin....


Terveisin Tupuna!


keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Orkidea asiaa

Moikka!

Tällainen kaunokainen on nyt kukassa,,,ollut jo jonkin aikaa. Uudelleen kukkiva yksilö minun hoivissani. Kukivista, toisessa on vaan yksi kukka, mutta hyvä sekin :) Toivoa on,,,,


näissä :) Toivottavasti eivät suuttuneet, nyt kun heitä siirtelin ja kuvasin. Nuppuvaihe tai se , että kun kukkavarsi alkaa näkymään kestää kauhean kauan,,pitkästyä näitten kanssa ei auta :)
Sehän näkyy tulleen todetuksi jo aiemminkin,,,totesin katsellessani kukkajuttujani :)
Kuvaan seuraavaan kerran ekan kukan auettua,,,eipä ole väristäkään tietoa :)

Odottavain terveisin Tupuna!

maanantai 8. syyskuuta 2008

Käkkärä

Moikka!

Aikas hieno mänty Ylläksen maisematien varrelta. Alla lamppu jota poltetaan pimeällä.Tään vajaan kymmenen kilometrin matkalla on useita valonheittimiä, on hienon näköistä valojen palaessa ja heijastaessa erilaisiin luonnon ihmeellisyyksiin. Kuvattiin viimeviikolla siellä ollessa.

Viikko on taas aluillaan. Tänään kävi työkaveri kylässä. Pian tulee vuosi täyteen sairaslomaani, ovat kuulema kaivanneet :) Sittenhän se hyvyys tai tarpeellisuus yleensä huomataan, kun ei ole :(
Eilen sai ystävättäreni ponchon. Oli erittäin tyytyväinen ja mielissään, kokokin oli sopiva. Tuli hyvä mieli onnistumisesta.

Käsityöpuolella sukkaa pukkaa nyt satokautena,ei muuta kuin tikuttelemaan :)

HYvää viikonalkua kaikille! Terveisin Tupuna!

lauantai 6. syyskuuta 2008

Sukkkia

Heippa!


Parit sukat tuli valmiiksi tällä viikolla,,,,kuten mietin, oli kiva tehdä pitkästä aikaa ja tollasen suuren työn jälkeen näitä:)

Oranssihtavat sukat purin alkutekijöihin, kun meinasin alkaa tekemään kuvioneuletta, mutta eipäs näyttänytkään hyvältä tässä monivärisessä langassa.

Ruskeista purin teräosuutta kantapäähän saakka ,,,teräosuudesta olisi tullut liian leveä ilman jalkapöydän joustinta. Sellaista säätämistä :)
Seuraavat teen yksvärisestä langasta ja jollain kuvioneuleella.

Tänään on mummin kullannuppu, tää parivuotias kylässä. Nukkui kolmen tunnin päikkärit ja oppi sanomaan pappa. Nyt pojat ovat ulkona keihään heitossa.

Äsken tein mustikkapiirakan ja vispipuuron pohjan, täytyy kohta alkaa päivällisen kokkaamiseen.


Ruskeat sukat
Lanka: Nalle Colori 75 gr
Puikot: 2.5
Malli: Tav. 2o.2n.
Silmukat: 56 s.

Oranssihtavat sukat
Lanka: Seiska Veikka 100 gr.
Puikot: 3.5
Malli: 3o. 1n.
Silmukat: 44s.

Hyvää lauantai-iltaa kaikille :) Terkuin Tupuna!




perjantai 5. syyskuuta 2008

Kymppitonnin lahja

Moikka!

Kymppitonnin täytyttyä laskin kommentoijien kommentit ja voiton vei Tiinuli useimmiten terveiset jättäneenä:) Tällaisella paketilla muistin häntä. Marjutj hävisi vaan himpun ja muitakin ahkeria kommentoijia oli tosi monta. Kiitos kaikille täällä vieraileille, kommentit ilahduttavat aina :)

Tultiin vähän aikaa sitten pohjoisesta, oltiin isännän kanssa kaksistaan, kun Poika oli leirikoulussa,,,hän tulee kohta ja nähdään pitkästä aikaa:) Ei ollut vielä ruskaa ja radiossa tuntui puhuvan, ettei tänä vuonna tulisikkaan kunnon väriloistoa. Mustikat oli vielä ihan hyviä , niitä ukko-kultani poimi jonkin verran,,,,minähän en metsään pääse vaikka mieli tekisi :(

Nyt poikaa odottelemaan,,,,Terkuin Tupuna!

maanantai 1. syyskuuta 2008

Poncho

Tämä on nyt viime värkkäykseni. Tässä vaiheessa olen ihan tyytyväinen, vaikka tuossa himpun epäuskoakin on matkan varrella ollut.
Alkuun tuntui, että täähän valmistuu nopsaan, mutta annas olla, kun kerrokset lisääntyi, alkoikin olla silmukoita paljon ei oltukaaan kerroksen vaihtumis kohdassa äkkiä :) Mielenkiintoiseksi tämän teki palmikot, niitähän on 4 kpl. Aina ajatteli, että teen käännöskohtaan ja siinähän sitten menikin viisi kerrosta.
Alfa oli minulle uus tuttavuus ja mielenkiinnolla aloin työstämään. Totesin, että ei ollut sen kummempi kudottava kuin muutkaan langat. Hintaa langalla kyllä on , kun ihan normaali myynnistä ostaa. Tein ystävättärelle hänen pyynnöstään tämän.
Olen tässä miettinyt alkaisinko itselleni tekemään Ainosta tätä,,,oikeestaan olen jo aloittanut, mutta jatkaisko,,, Nytpä lähden neulomaan sukkaa,,,onkin ihanan pieni työ tämän rinnalla :)
Lanka: SandesGarn alfa 700gr
Puikot: 7
Malli: ET 2005

Terkuin Tupuna!